BuBaO - GOK

 

woordwolk

                                               

‘Geluk valt niet uit de lucht. Het is hoe dan ook een levenshouding: op een optimistische manier in het leven staan, je goed in je vel voelen, jezelf doelen stellen en die realiseren, zin zoeken in het leven, veerkracht opbouwen, samenleven met anderen en de juiste keuzes maken.’

Leo Bormans.      

                                                               

Voor het verwerken van het GOK-thema 2016-17 vertrokken we vanuit het boek Geluk voor kinderen van Leo Bormans. Zo bouwen we samen met de leerkrachten en de leerlingen aan geluk, motivatie, betrokkenheid, taal en relaties.

Doorheen het schooljaar gaan we op een wereldreis van emoties en communicatie rond gevoelens en verlangens…We proberen de kinderen aan te zetten om met hun gevoelens naar buiten te komen dit via spel, kunst, woordenschat en interactief voorlezen, tekenen, theater, luisteren,…

Ons doel is het sterken van het vermogen tot zelfbewustzijn, het verhogen van de betrokkenheid, verhogen van positieve communicatie en sociale vaardigheden.

Zo komt er elke maand ‘een Geluksvogel’ in onze school op bezoek waarbij we werken rond de verschillende pijlers van GELUK.
 

Bron: "Geluk Voor Kinderen" Leo Bormans                                  

 

GOK-plan 2016-2017: klik op onderstaande link om te openen

 

GOK-plan 2016-2017.pdf